Uw Woning of Pand van het Gas af?

Voor Een Toekomst Zonder Gas!

Leranti heeft als fabrikant een verwarmingsconcept ontwikkeld waarmee vooral bestaande/oudere woningen, appartementen en gebouwen, snel en eenvoudig van het gas af kunnen. Door de combinatie van infrarood verwarming d.m.v. infrarood panelen en een warmtepompboiler is iedere woning, appartement of gebouw elektrisch, comfortabel en bedrijfszeker te verwarmen.

Dit alles zonder hoge kosten of grote aanpassingen.

Het Concept

Ons concept bestaat uit 2 oplossingen om uw huis/gebouw volledig gasloos te krijgen, en elektrisch te verwarmen. Allereerst de infrarood verwarming. Hierbij worden er panelen gemonteerd aan het plafond of eventueel de wand, waarmee de woning verwarmd kan worden. De 2e oplossing is het plaatsen van een warmtepompboiler voor het verwarmen van het tapwater. Het combineren van deze oplossingen zorgt ervoor dat u makkelijk en snel van het gas af kan, zonder in te leveren op comfort. De montagetijd is circa 1-2 dagen bij een hoek of tussenwoning. De combinatie met eventuele zonnepanelen zorgt ervoor dat uw energierekening enorm zal dalen. De zonnepanelen kunnen wij (optioneel) aanbieden via onze partners. Ook zonder zonnepanelen is dit concept zeer interessant, omdat het systeem een rendement heeft van 250-300%, waardoor het sowieso goedkoper is dan een gasgestookt systeem.

Wij fabriceren onze infrarood verwarming zelf. Met onderdelen uit Europa. Ook onze warmtepompboiler wordt in Europa gemaakt. Hiermee kunnen wij de kwaliteit van onze oplossingen garanderen.

De Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming is een zuinige en gezonde manier van verwarmen. Net zoals de zon de aarde verwarmd met haar lichtstralen, zo verwarmd infrarood verwarming een ruimte, personen of objecten d.m.v. stralingswarmte. Anders dan de zon, gaat het bij  infrarood verwarming echter alleen om het infrarode (onzichtbare) licht en niet om de (schadelijke) UV-straling.

Werking

Infrarood verwarming worden als panelen in de meeste gevallen gemonteerd aan het plafond. In kleinere ruimtes kunnen de panelen eventueel ook aan de wand gemonteerd worden. De panelen geven door middel van infraroodstraling hun energie af in de ruimte. Als de straling een object raakt wordt deze energie omgezet in warmte. Hierdoor wordt een ruimte in zijn geheel egaal opgewarmd. Net zoals bij een traditioneel verwarmingssysteem.

Hierdoor kun je met infrarood verwarming een ruimte heel comfortabel verwarmen. Dit met een hoog rendement van ca. 250-300% ten opzichte van traditionele verwarming.

De Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een lucht/water-warmtepomp die specifiek ontwikkeld is om tapwater te verwarmen. Het systeem maakt hiervoor gebruik van warmte-energie die het onttrekt aan de buitenlucht. Kortweg, de warmtepompboiler gebruikt energie uit de natuur. Dit principe maakt een warmtepompboiler een zeer energiezuinige oplossing.

Werking

Een warmtepompboiler maakt gebruik van de energie uit de lucht om het tapwater op te warmen. De warmte-energie uit de lucht verwarmt het vloeibare koudemiddel in de warmtepompboiler, waardoor het gasvormig wordt.

In de compressor wordt het koudemiddel gecomprimeerd, waardoor het nog heter wordt. Deze hitte wordt afgegeven in de condensor aan het verwarmingssysteem. Daarna kan het proces opnieuw beginnen.

Dit proces is volledig elektrisch, en daardoor is de warmtepompboiler een uitstekende vervanger van een gasgestookte (cv)ketel.

Onze Showroom

Wij hebben onze eigen showroom in Brakel, Nederland. Onze showroom is op afspraak te bezoeken. Wij hebben in onze showroom een werkende warmtepompboiler draaien. Ook kunt u hier diverse werkende infraroodpanelen bezichtigen. Zo komt u alles te weten over ons concept en hoe het in de praktijk werkt. De koffie staat klaar om uw wensen door te spreken, en uw vragen te beantwoorden. 

Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Offerte Aanvragen?

Om u een passende offerte te kunnen sturen hebben wij informatie van u nodig met betrekking tot uw woning/pand. Wij zullen hier naar vragen wanneer u contact met ons opneemt voor het opvragen van een offerte.

De informatie die wij nodig hebben: Plattegrond woning, bouwjaar, Evt. toegepaste isolatiemaatregelen, bad en/of douche, kookt u op gas & de grootte van de huishouding.

Daarnaast zullen wij uw wensen met betrekking tot verwarmen doorspreken. Na dit gesprek en het aanleveren van de informatie kunnen wij u binnen 1 week een persoonlijke offerte aanbieden.

Kosten

De vraag der vragen. Wat kost het? Om uw hoek of tussenwoning gasloos te maken verwachten wij een offerte te kunnen maken van tussen de 6000 en 10.000 euro. Dit is meestal inclusief montage via onze partners. Let wel, dit is een simpele indicatie. Wij bieden altijd een persoonlijke offerte aan op basis van uw woning/pand en wensen.