Fryskmann Essential

Gratis Verzending Gratis Verzending
Binnen 1-2 werkdagen verzonden Binnen 1-2 Werkdagen Verzonden
Veilig betalen via Mollie Veilig Betalen via Mollie
8 Jaar Garantie 8 Jaar Garantie
Nederlandse Fabrikant Nederlandse Fabrikant
Hoogwaardige Materialen (Staal & RVS) Hoogwaardige Materialen (Staal & RVS)

Profiteer van 10% korting op onze hoogwaardige infrarood panelen en heaters met de kortingscode WINTER24, geldig t/m 31 maart 2024! 

Dit is het Fryskmann Essential infrarood paneel. Dit paneel is geschikt voor ruimteljke verwarming, en voor montage op de floor mount & voetsteun. De Essential panelen hebben een eindtemperatuur van ca. 95-100⁰C. 

U kunt dit product volledig naar wens configureren.

Onze Essential panelen worden volledig vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal (RVS) en staal, en ze zijn grondig getest door het onafhankelijke testbureau Peutz, waarbij we uitstekende resultaten hebben behaald. Uit deze tests bleek dat onze panelen een nominale stralingsefficiëntie van 67% hebben, wat zeer dicht in de buurt komt van het optimum voor infraroodpanelen, dat op 70% ligt. De opwarmtijd van onze panelen is 3-4 minuten. Bovendien hebben onze panelen een emissiviteit van 0.94 (94%), wat aangeeft dat we zeer hoogwaardige panelen fabriceren. We nodigen u graag uit om een afspraak te maken in onze showroom en deze indrukwekkende prestaties zelf te ervaren. Fryskmann Essential infrarood panelen zijn slechts 25 mm dun en zowel te monteren aan een wand als aan het plafond. Standaard is het Essential paneel frameless (zonder lelijke hoeklijsten). Fryskmann Essential infrarood panelen worden geleverd inclusief een zeer eenvoudige maar solide ophangconstructie waardoor deze panelen uiterst snel en makkelijk te plaatsen zijn. Fryskmann Essential panelen hebben een technische levensduur van 30+ jaar, en hebben een eindtemperatuur van ca. 95-100⁰C. 

Toepassingen

Het Fryskmann Essential paneel is ontworpen met veelzijdigheid in gedachten en biedt verschillende toepassingsmogelijkheden:

Effectieve Ruimteverwarming: Dit paneel is ontworpen voor effectieve ruimteverwarming, waardoor het ideaal is voor het verwarmen van hele ruimtes. Het biedt een gelijkmatige warmteverdeling en zorgt voor een comfortabele omgeving in uw woning of pand.

Persoonlijke Verwarmingsoptie: Daarnaast is dit paneel geschikt als persoonlijke verwarming. U kunt het eenvoudig monteren op onze floor mount of voetsteun. Hierdoor kunt u de Fryskmann Essential panelen staand of liggend plaatsen en ze gemakkelijk verplaatsen naar de locaties waar warmte nodig is. Dit geeft u de flexibiliteit om de warmte te richten waar u dat wilt.

Als u echter specifieke behoeften heeft, zoals zoneverwarming of situaties waar snelle warmte nodig is, zoals in badkamers, raden we ons Power paneel aan voor de volgende redenen:

Zoneverwarming: In situaties waar u liever specifieke zones wilt verwarmen, zoals boven de bank of eettafel, kan ons Power paneel de meer geschikte keuze zijn. Het biedt u de flexibiliteit om afzonderlijke zones te verwarmen op basis van uw persoonlijke behoeften. Dit komt doordat ons Power paneel ca. 25 graden warmer wordt dan ons Essential paneel. Hierdoor wordt de stralingswarmte nog intenser voelbaar, wat resulteert in een effectievere temperatuurregeling in de specifieke zone. Hierdoor kan het paneel de gewenste warmte in die zone ook gemakkelijker handhaven.

Badkamerverwarming/Snelle Warmte: Voor toepassingen waar snelle opwarming cruciaal is, zoals badkamerverwarming, is het Power paneel een uitstekende optie. Het levert snellere stralingswarmte, wat ideaal is om comfort te bieden in ruimtes waar u snel warmte wilt.

Ons assortiment biedt oplossingen voor verschillende verwarmingsbehoeften, en we adviseren u graag over de meest geschikte keuze op basis van uw specifieke situatie.

Kleur

De Fryskmann Essential infrarood panelen worden standaard geleverd in de kleur RAL 9016 (wit) maar kunnen indien gewenst ook, tegen meerprijs, in bijna iedere RAL-kleur geleverd worden. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Werking Fryskmann Infrarood

Bij Fryskmann infrarood panelen wordt de infrarode straling gegenereerd door ons eigen geavanceerde verwarmingselement van roestvrij staal (RVS). Dit speciale verwarmingselement zorgt voor een uiterst snelle opwekking en verspreiding van warmte. De kern van dit element is afkomstig uit de automotive-industrie en heeft al bewezen dat het een levensduur heeft van meer dan 30 jaar zonder noemenswaardig vermogensverlies. In combinatie met hoogwaardige industriële isolatie resulteert dit in een krachtige infrarode straling aan de stalen voorzijde van het infrarood paneel. Dit zorgt voor effectieve en efficiënte warmteverspreiding in de ruimte.

Thermostaat

Het is niet noodzakelijk om een thermostaat in combinatie met onze panelen te gebruiken. U kunt de panelen eenvoudigweg rechtstreeks in het stopcontact steken. Het is echter belangrijk om te realiseren dat dit betekent dat u persoonlijk de thermostaat bent, wat in de meeste situaties niet de meest gewenste optie is. De keuze om al dan niet een thermostaat te gebruiken ligt volledig in uw eigen handen.

Thermostaat en Relais: Waarom ze niet zijn ingebouwd in onze panelen

Onze panelen zijn bewust ontworpen zonder een ingebouwde thermostaat of relais. Deze beslissing is genomen omwille van de duurzaamheid van onze panelen. Hier is waarom: Onze panelen zijn ontworpen om een technische levensduur van meer dan 30 jaar te hebben. Het integreren van een thermostaat of relais in het paneel zou de complexiteit en het risico van storingen vergroten. Als een ingebouwde thermostaat of relais defect raakt, zou dit betekenen dat het hele paneel onbruikbaar wordt. In plaats daarvan hebben we ervoor gekozen om deze componenten extern te plaatsen, waardoor het risico op storingen en de kosten van vervanging aanzienlijk worden verminderd.

Kortom, door de thermostaat en relais extern te houden, waarborgen we zowel de efficiëntie van de panelen als de levensduur ervan, terwijl we tegelijkertijd zorgen voor een gemakkelijkere en kosteneffectievere vervanging van deze componenten als dat ooit nodig is.

Korte uitleg over het relais: het relais is een extern schakelkastje dat onze panelen bedient via de thermostaat. De thermostaat communiceert draadloos met het relais, dat in een stopcontact kan worden gestoken of kan worden ingebouwd. Dit stelt u in staat om de verwarming op basis van de kamertemperatuur te regelen zonder dat de thermostaat of het relais in het paneel zelf zijn geïntegreerd.

Vaste Plaatsing

In geval van vaste plaatsing komen de Fryskmann Essential panelen het beste tot hun recht wanneer ze aan het plafond worden gemonteerd, maar ze kunnen ook aan de wand worden bevestigd. De voorkeur voor plafondmontage is te verklaren doordat de panelen warmte uitstralen als een paraplu onder een hoek van 170°, waardoor ze elk object binnen hun stralingsbereik verwarmen. Dit omvat vaste elementen zoals vloeren, tafels, stoelen, en zelfs het menselijk lichaam. Bovendien wordt deze warmte opgeslagen in de objecten, het zogenoemde accumulerend effect. De opgeslagen warmte wordt geleidelijk aan de omgevingslucht afgegeven, waardoor dit een uiterst efficiënte verwarmingsmethode is. Bij wandmontage komen de panelen in minder direct contact met objecten, wat hun efficiëntie enigszins kan verminderen.

Afmetingen Panelen

Hed Dek goes here.
Afmetingen lxb (cm) Vermogen (Watt) Prijs (Incl. BTW) Ruimtelijke verwarming
50x40 200 €339 4-7m3(*)
60x60 360 €399 9-14m3(*)
50x90 450 €419 10-16m3(*)
50x120 600 €469 16-22m3(*)
60x120 700 €529 20-27m3(*)
60x160 960 €589 27-37m3(*)
90x90 810 €619 27-37m3(*)
Meer informatie
Merk Fryskmann
Garantie 8 jaar
Beschermingsklasse IP44
Oppervlakte Gecoat staal
Bevestiging Wand, Plafond, Floor Mount & Voetsteun
Werking Bedraad
Eindtemperatuur 95-100 Graden Celsius
Programmeerbaar Nee
Voeding 230V, 50Hz
Batterijen Nee