Informatie warmtepompen

Informatie warmtepompen

Hier vindt u alle informatie over de Fryskmann warmtepompen. We doen ons best om u zo volledig mogelijk te informeren over onze warmtepompen. Mocht u toch nog aanvullende informatie wensen of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend, persoonlijk advies, dan nodigen we u uit om contact met ons op te nemen of een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

Fryskmann EcoSilence warmtepomp

Met het indrukwekkende A+++ label op het gebied van energieprestaties, biedt de Fryskmann EcoSilence een uitmuntende keuze voor wie efficiëntie en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Door het gebruik van R290 als koude middel worden zeer hoge rendementen behaalt, wat resulteert in een lager energieverbruik en dus minder stookkosten om uw woning te verwarmen. Ook kan deze EcoSilence in een hybride opstelling worden gebruikt!

Dankzij hoogwaardige materialen, isolatie en een geavanceerd ontwerp behoort de Fryskmann EcoSilence tot een van de stilste lucht-water-warmtepompen op de markt. Met een opmerkelijk laag geluidsniveau van slechts 47,7 dB(A) kan de Fryskmann EcoSilence vrijwel overal worden geplaatst zonder storende geluiden te veroorzaken. Dit opent de mogelijkheid om zelfs woningen die dicht bij elkaar staan te verwarmen met een duurzame lucht-water-warmtepomp, zonder enige vorm van ongemak of geluidshinder.

De Fryskmann EcoSilence is ontworpen voor een lange levensduur. Als u investeert in een Fryskmann EcoSilence warmtepomp, kunt u erop vertrouwen dat u kiest voor een verwarmingsbron waar u de komende jaren geen omkijken naar heeft. De duurzaamheid van de gebruikte materialen, de hoogwaardige onderdelen en de uitstekende service en ondersteuning garanderen een comfortabel en duurzaam verwarmingssysteem voor de lange termijn.

Frysmann EcoSilence prestaties & Geluid

De Fryskmann EcoSilence wordt gekenmerkt door haar indrukwekkende rendementen en fluisterstille werking. 

Momenteel staat de Fryskmann EcoSilence wellicht bekend als de meest geluidsarme warmtepomp op de markt. Met een geluidsniveau dat tot wel 8-10 keer lager is dan de meeste andere warmtepompen, biedt de Fryskmann EcoSilence een aanzienlijk voordeel. Deze eigenschap vergemakkelijkt de plaatsing van de warmtepomp bij uw woning, zonder dat u of uw buren worden gestoord door geluidsoverlast.

Rendementen Fryskmann EcoSilence 7 kW:

 • COP 5,54 A7/W35 
 • COP 3.26 A7/W55
 • Energieklasse W35 A+++
 • SCOP 5.38 W35
 • SCOP 4.05 W55
 • Energieklasse W55 A+++

Rendementen Fryskmann EcoSilence 16 kW:

 • COP 5,52 A7/W35 
 • COP 3.38 A7/W55
 • Energieklasse W35 A+++
 • SCOP 5.58 W35
 • SCOP 4.03 W55
 • Energieklasse W55 A+++

Geluidswaarden Fryskmann EcoSilence 7kW (vrijstaand):

 • Akoestische druk bij 3m => 28,6 dB
 • Akoestische druk bij 6m =>22.6 dB
 • Akoestische druk bij 9m =>19,0 dB
 • Akoestische druk bij 12m =>16,5 dB

Geluidswaarden Fryskmann EcoSilence 16kW (vrijstaand):

 • Akoestische druk bij 3m => 30,2 dB
 • Akoestische druk bij 6m =>24,2 dB
 • Akoestische druk bij 9m =>20,6 dB
 • Akoestische druk bij 12m =>18,1 dB

Kwaliteit van de Fryskmann EcoSilence warmtepomp

Bij Fryskmann staat kwaliteit en service centraal, wat duidelijk tot uiting komt in zowel de gebruikte materialen en onderdelen als in de geboden garanties en services. Alle Fryskmann Ecosilence warmtepompen worden voortdurend gemonitord indien deze aangesloten zijn op het internet. Hierdoor kunnen we snel en nauwkeurig reageren op mogelijke storingen aan uw warmtepomp, zonder dat u hiervan op de hoogte hoeft te zijn. Op deze manier waarborgen we bij Fryskmann EcoSilence dat uw systeem altijd optimaal blijft presteren, zelfs na 20 jaar, en uw woning en tapwater blijven verwarmen zoals u dat verwacht.

Bediening Fryskmann EcoSilence

Een bediening die intuïtief en gebruiksvriendelijk is, naadloos aansluitend op uw levensstijl. Via het intuïtieve touchscreen-bedieningspaneel kunt u moeiteloos de systeeminstellingen aanpassen. Het bedieningspaneel wordt apart van de buitenunit  geïnstalleerd, waardoor het eenvoudig is om de instellingen aan te passen.

Bovendien biedt onze handige app u de mogelijkheid om de warmtepomp te bedienen. Hiermee kunt u eenvoudig de basisfuncties aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren.

Capaciteitsberekening warmtepomp

Vanuit een technisch perspectief is het haalbaar om een warmtepomp in elke woning te installeren. Zelfs voor oudere woningen blijft dit in de regel een kostenefficiënte investering.

Het is echter van belang om vooraf een grondige capaciteitsberekening uit te voeren om de juiste warmtepomp te selecteren. Wij staan klaar om deze capaciteitsberekening samen met u te maken, zodat u verzekerd bent van een optimaal functionerend systeem.

Installatie warmtepomp:

De Fryskmann EcoSilence warmtepomp is geconstrueerd als monobloc, waarbij alle vitale onderdelen in één enkel toestel zijn geïntegreerd, met name in de buiteneenheid. Dit resulteert in een naadloze installatie, zonder vereiste van een koeltechnisch certificaat. Niettemin adviseren wij ten zeerste om de installatie van een Fryskmann EcoSilence warmtepomp toe te vertrouwen aan bekwame vakmensen of erkende bedrijven. Indien gewenst kunnen wij deze installatie volledig voor u verzorgen.

Persoonlijk advies

Voor een op maat gemaakte oplossing die precies aansluit bij uw specifieke situatie, nodigen we u graag uit contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies. Ook kunt u een afspraak maken om onze showroom te bezoeken, waar wij klaarstaan om u te begeleiden bij het kiezen van het juiste warmtepompsysteem voor uw woning, pand, rekening houdend met alle relevante factoren.

Veelgestelde vragen

We hebben de veelgestelde vragen over onze warmtepompen voor u op een rijtje gezet, zodat u snel toegang heeft tot de belangrijkste informatie.

Showroom afspraak

U bent van harte welkom om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom. Hier kunnen wij uw situatie bespreken en een persoonlijk advies uitbrengen.

Service & contact

Neem direct contact op voor vragen of ondersteuning en ontdek meer over ons bedrijf. Hier vindt u ook technische informatie en handleidingen voor verdere hulp bij onze producten.

Whatsapp openen
Hallo! 👋
Hoe kunnen we u van dienst zijn?