Informatie warmtepompboilers

Informatie warmtepompboilers

Hier vindt u alle informatie over de Fryskmann warmtepompboilers. We doen ons best om u zo volledig mogelijk te informeren over onze warmtepompboilers. Mocht u toch nog aanvullende informatie wensen of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend, persoonlijk advies, dan nodigen we u uit om contact met ons op te nemen of een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

Met de Fryskmann Warmtepompboilers kunt u op efficiënte wijze sanitair warm water produceren. Deze RVS boilers zijn uitgerust met een warmtepomp die bovenop een ruime watertank is geïntegreerd. 

Met een Fryskmann Warmtepompboiler geniet u het hele jaar door van sanitair warm water met een hoger rendement dan bij een HR-ketel of standaard elektrische boiler. Dit betekent comfortabel warm water zonder afhankelijk te zijn van gas. Bovendien is de installatie van een Fryskmann Warmtepompboiler eenvoudig en vaak binnen een dag geregeld.

Subsidie Warmtepompboilers

Bovendien kunt u profiteren van subsidie wanneer u kiest voor een Fryskmann warmtepompboiler. Iedereen die een van onze warmtepompboilers aanschaft, komt in aanmerking voor deze subsidie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De Fryskman Warmtepompboilers maken gebruik van omgevingslucht als energiebron, waarbij zowel binnen- als buitenlucht kan worden benut. Een interne ventilator zuigt ‘warme’ lucht aan langs een warmtewisselaar wordt geleid. Deze neemt de ‘warmte’ uit de lucht op en geeft deze af aan het koudemiddel. Middels de compressor wordt de temperatuur in het koudemiddel verhoogt tot wel 85°C en op zijn beurt afgegeven aan een interne warmtewisselaar in de boiler die deze warmte afgeeft aan het water waardoor de watertemperatuur stijgt tot 55/60°C.

Dit gehele proces wordt opmerkelijk efficiënt uitgevoerd door de warmtepomp. Met slechts één deel elektrische energie kan de warmtepomp bijna vier delen aan warmte produceren. De efficiëntie van dit proces wordt weerspiegeld in de COP-waarde (Coefficient of Performance) van de warmtepomp, welke de verhouding aangeeft tussen bruikbare energie en verbruikte energie. De Fryskmann warmtepompboilers hebben een zeer goede COP-waarde van 3.2 tot 3.61. Dit maken de Fryskmann warmtepompboilers niet alleen efficiënt, maar ook milieuvriendelijker aangezien er geen CO2-uitstoot plaatsvindt. Bovendien is het gunstig voor uw portemonee!

De bediening van de Fryskmann Warmtepompboilers is uiterst eenvoudig. Doormiddel van een draaiknop kunt u alle gewenste parameters uiterst eenvoudig instellen. U kunt hiermee bijvoorbeeld de gewenste temperatuur maar ook de legionella preventie of een tijdsschema instellen. 

De grootte van de warmtepompboiler hangt natuurlijk af van de hoeveelheid warmwater die u gebruikt, maar de belangrijkste parameter is het gelijktijdige verbruik.

Bad

Het vullen van een bad vereist doorgaans 120-150 liter warm water. Bij een douchebeurt van 10 minuten met een standaard douchekop (7,5 liter/minuut) wordt ongeveer 75 liter water verbruikt. Onder een regendouche kan dit oplopen tot 15 liter per minuut, wat resulteert in een verbruik van 150 liter in 10 minuten.

Huishouden – 2 personen

Voor een huishouden van twee personen, waarbij beiden kort na elkaar 10 minuten douchen, wordt op één moment 150 liter warm water verbruikt. Het buffervat van een warmtepomp kan na enkele uren weer worden bijgevuld. In dit geval is een warmtepomp-boiler met een tankinhoud van 166 liter, zoals de VT180 met 166 liter buffervat, meer dan voldoende.

Huishouden – 4 personen

Voor een huishouden van vier personen, waarbij alle gezinsleden ’s ochtends 10 minuten douchen, wordt op één moment 300 liter warm water verbruikt. Hierbij adviseren we een warmtepomp-boiler zoals de VT3131, met een buffervat van 296 liter. Hiermee heb je op elk moment 380 liter warm (38°C) water beschikbaar.

De Fryskmann warmtepompboilers zijn zeer eenvoudig aan te sluiten alle vitale onderdelen zijn in het toestel zijn geïntegreerd. U hoeft in principe alleen maar de warmptepompboiler aan te sluiten op de koudwaterleiding en warmwaterleiding en te zorgen voor een goede condensafvoer. Natuurlijk zijn er voor deze aansluitingen wel richtlijnen die aangehouden moeten worden zoals het gebruik van een inlaatcombinatie en een mengventiel, daarnaast adviseren wij altijd gebruik te maken van een aftapkraan. Niettemin adviseren wij ten zeerste om de installatie van een Fryskmann warmtepompboiler toe te vertrouwen aan bekwame vakmensen of erkende bedrijven. Indien gewenst kunnen wij deze installatie volledig voor u verzorgen.

Persoonlijk advies

Voor een op maat gemaakte oplossing die precies aansluit bij uw specifieke situatie, nodigen we u graag uit contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies. Ook kunt u een afspraak maken om onze showroom te bezoeken, waar wij klaarstaan om u te begeleiden bij het kiezen van de juiste warmtepompboiler. 

Veelgestelde vragen

We hebben de veelgestelde vragen over onze warmtepompboilers voor u op een rijtje gezet, zodat u snel toegang heeft tot de belangrijkste informatie.

Showroom afspraak

U bent van harte welkom om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom. Hier kunnen wij uw situatie bespreken en een persoonlijk advies uitbrengen.

Service & contact

Neem direct contact op voor vragen of ondersteuning en ontdek meer over ons bedrijf. Hier vindt u ook technische informatie en handleidingen voor verdere hulp bij onze producten.

Whatsapp openen
Hallo! 👋
Hoe kunnen we u van dienst zijn?