Informatie Heaters

Informatie Heaters

Hier kunt u alles ontdekken over onze Fryskmann IH en PH Heaters. We doen ons best om u zo volledig mogelijk te informeren over onze heaters. Mocht u toch nog aanvullende informatie wensen of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend, persoonlijk advies, dan nodigen we u uit om contact met ons op te nemen of een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

De Fryskmann IH (Industrial Heater) en PH (Power Heater) Heaters zijn voorzien van zeer hoogwaardige (Europese) keramische verwarmingselementen. Deze elementen zijn niet standaard keramische elementen maar elementen met een isolerende laag. Aan de achterzijde van deze keramische elementen zit een holle ruimte waarin een zeer isolerende isolatielaag zit verwerkt. De isolatie heeft als voordeel dat het de stralingsenergie effectief dwingt om voornamelijk aan de voorzijde van de heater te stralen. Daarnaast zijn deze elementen zeer snel op temperatuur, onder normale condities hebben de elementen al binnen 3-4 minuten een temperatuur van ca. 500°C bereikt en wat doorloopt naar ca. 600°C.

Een snelle reactietijd is niet alleen mooi om de warmte snel te voelen, maar is ook zeer belangrijk met het oog op de efficiency. 

Nederlandse fabrikant

Fryskmann, met trots een volledig Nederlandse fabrikant, beschikt over meer dan een decennium aan expertise in de productie van infrarood verwarming. Al onze producten worden met zorg vervaardigd in onze eigen faciliteit in Brakel (gld). Deze hands-on benadering stelt ons in staat om de kwaliteit van onze infrarood verwarming te waarborgen, aangezien we elk aspect van het productieproces van dichtbij beheren.

Dankzij onze uitgebreide controle over de productie kunnen we niet alleen topkwaliteit garanderen, maar ook uitstekende product ondersteuning bieden. Mocht er ooit een probleem ontstaan met een van onze heaters, dan zijn wij direct in staat om dit in eigen beheer snel en efficiënt op te lossen. Dit betekent dat u kunt rekenen op een snelle oplossing zonder de frustratie van lange wachttijden, verzekerd van onze toewijding aan zowel kwaliteit als klanttevredenheid.

De Fryskmann IH (Industrial Heater) is een zeer krachtige infrarode verwarming geschikt voor (zeer) grote en hoge ruimtes zoals productie, opslag- & sporthallen, showrooms, winkels etc. De Fryskmann IH komen in twee typen namelijk de IH 3000 en IH 2400. De IH 3000 heeft een afgifte vermogen van 3000Watt, de IH 2400 een afgifte vermogen van 2400Watt.

De infrarode straling wordt pas omgezet in warmte op het moment dat de straling vaste materie raakt. De lucht ertussen wordt slechts indirect opgewarmd doordat de materie hun warmte weer afgeeft aan de lucht. Hierdoor krijgt u de warmte precies waar u het wilt hebben, op de grond en niet hoog bovenin het gebouw.

Montage Fryskmann IH

De Fryskmann IH dient op een minimale hoogte van 3,5 meter gemonteerd te worden. Daarnaast dient de afstand tot (brandbare) objecten ten minste 1 meter te zijn hierbij ook rekening gehouden met tijdelijke en incidentele objecten zoals tribunes en podiums. De Fryskmann IH is eenvoudig te monteren en kan met behulp van kettingen of kabels op elke gewenste hoogte worden  bevestigd.

Kleuren

De Fryskmann IH wordt standaard geleverd met de kleur RAL 7016, maar is in overleg ook verkrijgbaar in een andere kleur.

De Fryskmann PH (Power Heater) is een infrarode warmte straler met een industrieële look welke krachtig genoeg is om elke werkplek of zithoek of serre heerlijk te verwarmen daar waar u het nodig heeft. De infrarode stralingswarmte verwarmt direct lichamen en objecten en niet de lucht er tussen. De Fryskmann PH is er in een 1200Watt en een 2400Watt variant. De zeer hoogwaardige (Europese) keramische verwarmingselementen zorgen er voor dat de gebruikte elektrische energie uiterst efficiënt omzet in infrarode stralingswarmte. De stralingswarmte geeft geen zichtbaar licht af en is van het type lange golf (IR-C).

Montage Fryskmann PH

Door de bijgeleverde beugel is de Fryskmann PH makkelijk te monteren en eenvoudig in de gewenste hoek te richten. De aanbevolen montage hoogte ligt tussen 2,20-2,60 hoog. De Powerheater dient voor de veiligheid aan alle kanten vrij gehouden te worden van andere objecten (30cm zij- boven- en/onderkant – 100 cm aan de voorkant).

Kleur

De Fryskmann PH wordt standaard geleverd met de kleur RAL 7016, maar is in overleg ook verkrijgbaar in een andere kleur.

De Fryskmann IH en PH, vertegenwoordigen een geavanceerde en efficiënte methode voor zowel primaire als secundaire verwarmingsbehoeften. Deze systemen benutten de kracht van lange golf infraroodstraling (IR-C) om direct warmte over te dragen aan personen, objecten en de omgeving, waardoor indirect ook de lucht verwarmd wordt. Een van de meest opvallende voordelen van onze infrarood verwarmingstechnologie is het potentieel voor aanzienlijke energiebesparing, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst en lagere operationele kosten voor onze klanten. Infraroodverwarming is direct te voelen, net als de stralingswarmte van de zon.

Flexibele oplossing

De IH en PH heaters van Fryskmann worden gekenmerkt door een verscheidenheid aan unieke voordelen, die verder gaan dan louter energie-efficiëntie. De installatie van de IH en PH heaters is opvallend eenvoudig en vereist geen ingrijpende aanpassingen, waardoor een snelle en probleemloze integratie in bestaande gebouwen mogelijk is.

Meer informatie?

Mocht u verdere vragen hebben over de heaters, of wenst u persoonlijk advies, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ook een afspraak maken om onze showroom te bezoeken, waar we u graag meer laten zien over onze heaters en u kunnen voorzien van alle infor

Veelgestelde vragen

We hebben de veelgestelde vragen over onze infrarood verwarming voor u op een rijtje gezet, zodat u snel toegang heeft tot de belangrijkste informatie.

Showroom afspraak

U bent van harte welkom om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom. Hier kunt u onze producten in werking zien en een persoonlijk advies ontvangen.

Service & contact

Neem direct contact op voor vragen of ondersteuning en ontdek meer over ons bedrijf. Hier vindt u ook technische informatie en handleidingen voor verdere hulp bij onze producten.

Whatsapp openen
Hallo! 👋
Hoe kunnen we u van dienst zijn?