Fryskmann Power

Gratis Verzending Gratis Verzending
Binnen 1-2 werkdagen verzonden Binnen 1-2 Werkdagen Verzonden
Veilig betalen via Mollie Veilig Betalen via Mollie
8 Jaar Garantie 8 Jaar Garantie
Nederlandse Fabrikant Nederlandse Fabrikant
Hoogwaardige Materialen (Staal & RVS) Hoogwaardige Materialen (Staal & RVS)

Profiteer van 10% korting op onze hoogwaardige infrarood panelen en heaters met de kortingscode MAART24, geldig t/m 31 maart 2024! 

Dit is het Fryskmann Power paneel. Dit paneel is speciaal ontwikkeld voor verwarming van ruimtes waar een krachtige en snelle verwarming nodig is, bijv. in de badkamer. De Power panelen hebben een eindtemperatuur van ca. 125⁰C.

U kunt dit product volledig naar wens configureren.

Onze Power panelen worden volledig vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal (RVS) en staal, en ze zijn grondig getest door het onafhankelijke testbureau Peutz, waarbij we uitstekende resultaten hebben behaald. Uit deze tests bleek dat onze panelen een nominale stralingsefficiëntie van 68.5% hebben, wat zeer dicht in de buurt komt van het optimum voor infraroodpanelen, dat op 70% ligt. De opwarmtijd van onze panelen is 3-4 minuten. Bovendien hebben onze panelen een emissiviteit van 0.94 (94%), wat aangeeft dat we zeer hoogwaardige panelen fabriceren. We nodigen u graag uit om een afspraak te maken in onze showroom en deze indrukwekkende prestaties zelf te ervaren. Fryskmann Power infrarood panelen zijn slechts 25 mm dun en zowel te monteren aan een wand als aan het plafond. Standaard is het Power paneel frameless (zonder lelijke hoeklijsten). Fryskmann Power infrarood panelen worden geleverd inclusief een zeer eenvoudige maar solide ophangconstructie waardoor deze panelen uiterst snel en makkelijk te plaatsen zijn. Fryskmann Power panelen hebben een technische levensduur van 30+ jaar, en hebben een eindtemperatuur van ca. 125⁰C. 

Toepassingen

Het Fryskmann Power paneel is ontworpen met veelzijdigheid in gedachten en biedt verschillende toepassingsmogelijkheden:

Zoneverwarming: Ons Power paneel is ideaal voor situaties waar u specifieke zones wilt verwarmen, zoals boven de bank of eettafel. Het paneel wordt ca. 25 graden warmer dan ons Essential paneel, wat resulteert in intensere stralingswarmte en een effectievere temperatuurregeling in de specifieke zone. 

Badkamerverwarming/Snelle Warmte: Voor situaties waarin snelle opwarming essentieel is, zoals in de badkamer, biedt het Power paneel een uitstekende oplossing. Het levert snel stralingswarmte, wat ideaal is om direct comfort te bieden in ruimtes waar u snel warmte nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld het Power paneel 10 minuten voor gebruik van de badkamer of de ruimte inschakelen en genieten van comfortabele stralingswarmte. Dit elimineert de noodzaak om de hele ruimte voor te verwarmen, wat resulteert in een efficiëntere en energiebesparende manier van verwarmen. Dit kan optioneel volledig geregeld worden via de thermostaat, bijvoorbeeld met een timer, waardoor u elke ochtend kunt genieten van een comfortabel verwarmde badkamer of ruimte. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om uw verwarming vooraf in te stellen, wat bijdraagt aan uw dagelijkse comfort en energie-efficiëntie.

Als u echter behoefte heeft aan ruimtelijke verwarming of persoonlijke verwarming, dan raden we ons Fryskmann Essential paneel aan voor de volgende redenen:

Effectieve Ruimteverwarming: Ons Essential paneel is ontworpen voor effectieve ruimteverwarming, waardoor het ideaal is voor het verwarmen van hele ruimtes. Het biedt een gelijkmatige warmteverdeling en zorgt voor een comfortabele omgeving in uw woning of pand.

Persoonlijke Verwarmingsoptie: Daarnaast is ons Essential paneel geschikt als persoonlijke verwarming. U kunt het eenvoudig monteren op onze floor mount of voetsteun. Hierdoor kunt u de Fryskmann Essential panelen staand of liggend plaatsen en ze gemakkelijk verplaatsen naar de locaties waar warmte nodig is. Dit geeft u de flexibiliteit om de warmte te richten waar u dat wilt.

Ons assortiment biedt oplossingen voor verschillende verwarmingsbehoeften, en we adviseren u graag over de meest geschikte keuze op basis van uw specifieke situatie.

Kleur

De Fryskmann Power infrarood panelen worden standaard geleverd in de kleur RAL 9016 (wit) maar kunnen indien gewenst ook, tegen meerprijs, in bijna iedere RAL-kleur geleverd worden. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Werking Fryskmann Infrarood

Bij Fryskmann infrarood panelen wordt de infrarode straling gegenereerd door ons eigen geavanceerde verwarmingselement van roestvrij staal (RVS). Dit speciale verwarmingselement zorgt voor een uiterst snelle opwekking en verspreiding van warmte. De kern van dit element is afkomstig uit de automotive-industrie en heeft al bewezen dat het een levensduur heeft van meer dan 30 jaar zonder noemenswaardig vermogensverlies. In combinatie met hoogwaardige industriële isolatie resulteert dit in een krachtige infrarode straling aan de stalen voorzijde van het infrarood paneel. Dit zorgt voor effectieve en efficiënte warmteverspreiding in de ruimte.

Thermostaat

Het is niet noodzakelijk om een thermostaat in combinatie met onze panelen te gebruiken. U kunt de panelen eenvoudigweg rechtstreeks in het stopcontact steken. Het is echter belangrijk om te realiseren dat dit betekent dat u persoonlijk de thermostaat bent, wat in de meeste situaties niet de meest gewenste optie is. De keuze om al dan niet een thermostaat te gebruiken ligt volledig in uw eigen handen.

Thermostaat en Relais: Waarom ze niet zijn ingebouwd in onze panelen

Onze panelen zijn bewust ontworpen zonder een ingebouwde thermostaat of relais. Deze beslissing is genomen omwille van de duurzaamheid van onze panelen. Hier is waarom: Onze panelen zijn ontworpen om een technische levensduur van meer dan 30 jaar te hebben. Het integreren van een thermostaat of relais in het paneel zou de complexiteit en het risico van storingen vergroten. Als een ingebouwde thermostaat of relais defect raakt, zou dit betekenen dat het hele paneel onbruikbaar wordt. In plaats daarvan hebben we ervoor gekozen om deze componenten extern te plaatsen, waardoor het risico op storingen en de kosten van vervanging aanzienlijk worden verminderd.

Kortom, door de thermostaat en relais extern te houden, waarborgen we zowel de efficiëntie van de panelen als de levensduur ervan, terwijl we tegelijkertijd zorgen voor een gemakkelijkere en kosteneffectievere vervanging van deze componenten als dat ooit nodig is.

Korte uitleg over het relais: het relais is een extern schakelkastje dat onze panelen bedient via de thermostaat. De thermostaat communiceert draadloos met het relais, dat in een stopcontact kan worden gestoken of kan worden ingebouwd. Dit stelt u in staat om de verwarming op basis van de kamertemperatuur te regelen zonder dat de thermostaat of het relais in het paneel zelf zijn geïntegreerd.

Vaste Plaatsing

Fryskmann Power panelen komen optimaal tot hun recht wanneer ze aan het plafond worden gemonteerd. De voorkeur voor plafondmontage is te verklaren doordat de panelen warmte uitstralen als een paraplu onder een hoek van 170°, waardoor ze elk object binnen hun stralingsbereik verwarmen. Dit omvat vaste elementen zoals vloeren, tafels, stoelen, en zelfs het menselijk lichaam. Bovendien wordt deze warmte opgeslagen in de objecten, het zogenoemde accumulerend effect. De opgeslagen warmte wordt geleidelijk aan de omgevingslucht afgegeven, waardoor dit een uiterst efficiënte verwarmingsmethode is.

Wij raden niet aan om de Fryskmann Power panelen aan de wand te monteren vanwege de hoge oppervlaktetemperatuur. De panelen bereiken temperaturen van ca. 125 graden Celsius, wat een risico op verbranding oplevert als ze in contact komen met het menselijk lichaam.

Specificaties

Hed Dek goes here.
Afmetingen lxb (cm) Vermogen (Watt) Prijs (Incl. BTW) Ruimtelijke verwarming Badkamers
60x60 450 €429 17-33m3(*) 10-14m3(*)
30x160 600 €479 15-24m3(*) 6-12m3(*
50x120 750 €479 10-22m3(*) 6-9m3(*)
60x120 900 €539 20-50m3(*) 13-17m3(*)
60x160 1200 €599 28-70m3(*) 17-23m3(*)
Meer informatie
Merk Fryskmann
Garantie 8 jaar
Beschermingsklasse IP44
Oppervlakte Gecoat staal
Bevestiging Wand, Plafond, Floor Mount & Voetsteun
Werking Bedraad
Eindtemperatuur 125 Graden Celsius
Programmeerbaar Nee
Voeding 230V, 50Hz
Batterijen Nee