Informatie

Op deze pagina vindt u informatie over Leranti®, onze infrarood panelen & verdere informatie over infrarood verwarming. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons op. Wij informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden.

Over Leranti®

Leranti® Infrarood Panelen

Leranti® infrarood panelen zijn uniek in hun klasse als het gaat om energiezuinigheid, duurzaamheid en design, en overtreffen daarmee de concurrentie.

Snelheid!

De Leranti® infrarood panelen zijn de ultieme oplossing voor efficiënt en duurzaam verwarmen. Deze panelen onderscheiden zich van de concurrentie door hun snelheid in het opwekken van warmte, duurzaamheid en strakke design.

Een groot voordeel van de Leranti® infrarood panelen is de snelheid waarmee ze warmte genereren. Binnen slechts 2-3 minuten is de nominale warmte al paraat en wordt de energie de ruimte ingestraald. Hiermee zijn de Leranti® panelen al zeker 4-8 minuten sneller dan de snelste concurrent.

Maar dat is niet alles. De Leranti® infrarood panelen zijn ook zeer efficiënt in het gebruik van energie. Met meer dan 20-25 schakelmomenten per dag in een thermostaat geregelde ruimte, bespaart u tot wel 20-30% energie ten opzichte van concurrerende merken. Dit betekent dat een gemiddelde woonkamer al snel een besparing kan opleveren van €350,- tot €400,- per jaar enkel op de stroomkosten!

Bovendien bieden Leranti® infrarood panelen het comfort dat u wenst. U kunt genieten van snelle en comfortabele infraroodverwarming waar en wanneer u dat wilt. En omdat de panelen worden ontworpen en gefabriceerd in Nederland, kunt u er zeker van zijn dat u investeert in een kwalitatief hoogstaand product.

Een belangrijk kenmerk van de Leranti® infrarood panelen is het unieke Lerinox™ verwarmingselement. Dit zorgt voor een razendsnelle verspreiding van de gegenereerde warmte in het infraroodpaneel, waardoor de warmte snel en gelijkmatig wordt verdeeld over de ruimte. Kortom, met Leranti® infrarood panelen bent u verzekerd van snelle, efficiënte en comfortabele verwarming.

 

Leranti® Design

Leranti® infraroodpanelen - warmtepanelen zijn ontworpen zonder frames, wat betekent dat er geen lelijke rand om het paneel zit. Bovendien zorgt de hoogwaardige poedercoating voor een prachtige, strakke afwerking die er stijlvol uitziet in elk interieur.

 

Convectieverwarming

Convectie- of luchtverwarming werkt door warme lucht omhoog te laten stijgen, waardoor de temperatuur bij het plafond vaak hoger is dan op lichaamshoogte. Dit leidt tot onnodig energieverlies, vooral omdat de ventilatieroosters en mechanische ventilatie vaak bij het plafond zitten, waardoor kostbare opgewarmde lucht direct het huis verlaat. Het verlies van warmte door open ramen en deuren is ook een probleem. Bovendien kan de opstijgende lucht bij convectieverwarming zorgen voor koude luchtbeweging, wat als hinderlijk wordt ervaren.

Leranti® Infrarood Verwarming

Leranti® infraroodverwarming daarentegen verwarmt een ruimte door middel van onzichtbaar licht, wat zorgt voor een egale verdeling van warmte in de ruimte. De warmte-energie wordt opgeslagen (gebufferd) in de objecten in de kamer, waardoor er minder verlies van warmte-energie optreedt bij ventilatie of het openen van ramen en deuren. Hierdoor kan de ruimtetemperatuur een paar graden lager staan dan bij convectieverwarming, terwijl het comfortniveau hetzelfde blijft.

Kortom, infraroodverwarming is niet alleen efficiënter en duurzamer, maar biedt ook meer controle over de temperatuur en een betere verdeling van warmte in de ruimte.

 

Nieuwste Technologie

Lerinox™ is een nieuwe manier om warmte op te wekken en is ontwikkeld door Leranti®. Het grote voordeel is dat het veel sneller werkt dan andere merken. Binnen 2-3 minuten is het paneel op de gewenste temperatuur van 60-70⁰C en wordt de warmte direct afgegeven aan de ruimte. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten in vergelijking met andere merken. Bovendien kan, afhankelijk van de temperatuur van het gekozen paneel, deze temperatuur al binnen 5-8 minuten worden bereikt. Dankzij de snelle reactietijd van Lerinox™ kunt u snel genieten van de heerlijke infrarood warmtestraling.

Lerinox™ – Techniek uit de automotive

Naast snelheid is ook de in de automotive industrie bewezen betrouwbaarheid van meer dan 25 jaar op zowel het vermogensrendement als de levensduur van een Lerinox™ verwarmingselement een belangrijk argument om te kiezen voor Leranti® infrarood panelen. Deze betrouwbaarheid komt voornamelijk door de combinatie van een zeer hoogwaardige roestvrijstalen (316L) vezeldraad en een uiterst duurzame coating. Dit resulteert in een optimale warmteoverdracht, langere levensduur en een minimaal vermogensverlies gedurende de gehele levensduur van het paneel.

Voor/Nadelen Infraroodverwaming

Over Infrarood Verwarming

Wat Is Infrarood Verwarming?


Met Leranti® Infrarood verwarming kunt u genieten van comfort, snelheid en gezondheid. Deze moderne manier van verwarmen is zuinig en gezond, en heeft niets te maken met de ouderwetse, dure elektrische verwarming. Met infrarood panelen kunt u uw huis of gebouw op een comfortabele en betaalbare manier verwarmen, terwijl u kunt genieten van de warmte en gezondheid van infrarood straling.

Infrarood verwarming werkt op dezelfde manier als de zon, namelijk door middel van stralingswarmte. Het enige verschil is dat infrarood verwarming alleen gebruik maakt van infrarood licht en niet van schadelijke UV-straling of zichtbaar licht. Dit betekent dat infrarood verwarming een veilige en gezonde manier van verwarmen is.

Er zijn drie soorten infrarood verwarming: korte golf, midden golf en lange golf. Voor het verwarmen van een woning of bedrijfspand is alleen lange golf infrarood verwarming geschikt. De infraroodstraling heeft dan een golflengte van 5 micrometer tot 1 millimeter. Bij Leranti® infrarood panelen wordt gebruik gemaakt van lange golf infrarood verwarming, wat zorgt voor optimale verwarming van uw huis of gebouw.

 

 

Korte Golf Infrarood Verwarming

Infraroodverwarming is bekend en wordt vaak geassocieerd met de oranje/rode gloed van terrasverwarmers. Korte golf infrarood is de meest krachtige vorm, die diep door materie of het lichaam dringt en geschikt is voor buitengebruik. Echter, een blootstelling van langer dan 30 minuten kan ongezond zijn en de afstraling wordt vaak als te intens ervaren.

Midden Golf Infrarood Verwarming

Middengolf infraroodverwarming is minder bekend dan andere vormen van infraroodverwarming. Het licht is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar het warmte-element gloeit wel. Middengolf infraroodverwarming is krachtig, breed inzetbaar en gezonder dan korte golf. Het kan goed gebruikt worden in een buitenomgeving met weinig wind en in hoge gebouwen. Het kan worden toegepast voor het verwarmen van grote hallen, kerken, sportcomplexen of gericht als werkplek-spotverwarming of terras. Het wordt vaak ook gebruikt in de droogtechniek. Een voorbeeld van een middengolf verwarmer is de Leranti® IH industriele heater.

Lange Golf Infrarood Verwarming

Lange golf infrarood verwarming is een efficiënte verwarming die niet zichtbaar is voor het menselijk oog, omdat het element geen gloed afgeeft en de lichtstralen niet zichtbaar zijn. Onze Leranti® infrarood panelen gebruiken deze vorm van verwarming. De lange golf infrarood verwarming is ideaal voor binnenruimtes met een plafondhoogte van maximaal 4 meter. Als deze vorm van verwarming op de juiste manier wordt toegepast, kan het een ruimte snel en zuinig verwarmen. Bovendien is het gezond.

Elektrische kachel VS Infrarood

De elektrische kachel is een optie, echter het energieverbruik is in vergelijking met infraroodverwarming vaak 4 tot 6 keer hoger bij vergelijkbaar comfort en gebruik.

Warmtepomp – Alternatief of Aanvulling?

Infrarood verwarming is een uitstekend alternatief of aanvulling op warmtepompen. Een warmtepomp verwarmt een ruimte geleidelijk, maar het nadeel is dat bij wisselvallig weer niet snel extra verwarming gegeven kan worden. Met Leranti® infrarood verwarming kunt u snel extra verwarming krijgen, op zowel grotere als kleinere schaal. Infrarood verwarming is ook de beste optie als u op zoek bent naar een zuinige, snelle en krachtige verwarming. Daarbij zijn de kosten van infrarood verwarming lager in vergelijking met een bodemwarmtepomp, zowel bij de investering als bij onderhoudskosten. Bovendien vereist een bodemwarmtepomp een bepaalde isolatiewaarde van het gebouw.

 

Is Infrarood Verwarming Zuinig?

Ja, infrarood verwarming werkt op een andere manier dan traditionele verwarming. In plaats van de lucht in de ruimte te verwarmen, wordt de warmte energie afgegeven aan de objecten en oppervlakken in de ruimte. Hierdoor wordt de warmte opgeslagen in de massa van deze objecten en blijft het langer aanwezig, wat zorgt voor een zuiniger gebruik van energie.

Een goed voorbeeld hiervan is uw eigen huis. In de zomer wordt het opgewarmd door de zon en pas eind september, als het al vele koude dagen heeft gehad, wordt de verwarming voor het eerst aangezet. Dit komt omdat de massa van de muren, vloeren en meubels de warmte energie beter vasthoudt dan lucht.

 

Gebruik

Toepassing

elektrische verwarming neemt in Nederland snel toe in populariteit. Steeds meer eigenaren van woningen en gebouwen kiezen voor de energiezuinige elektrische verwarming, en door middel van zonnepanelen kunnen zij zelfs hun eigen energie opwekken.

Leranti® infrarood verwarming wordt voornamelijk binnenshuis toegepast, in onder andere studentenwoningen, badkamers en studeerkamers, winkels, kantoren, kerken, hoge gebouwen en evenementenhallen.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

 

Nieuwbouw en Renovatie

Leranti® infrarood verwarming is een veelzijdige verwarmingsoptie die zowel als hoofdverwarming als als bijverwarming gebruikt kan worden. Het is echter van groot belang om de afmetingen van de ruimte(s) correct af te stemmen op het geïnstalleerde vermogen, om optimaal gebruik te kunnen maken van de verwarming.

Is Infrarood Verwarming Zuinig?

Ja, infrarood verwarming werkt op een andere manier dan traditionele verwarming. In plaats van de lucht in de ruimte te verwarmen, wordt de warmte energie afgegeven aan de objecten en oppervlakken in de ruimte. Hierdoor wordt de warmte opgeslagen in de massa van deze objecten en blijft het langer aanwezig, wat zorgt voor een zuiniger gebruik van energie.

Een goed voorbeeld hiervan is uw eigen huis. In de zomer wordt het opgewarmd door de zon en pas eind september, als het al vele koude dagen heeft gehad, wordt de verwarming voor het eerst aangezet. Dit komt omdat de massa van de muren, vloeren en meubels de warmte energie beter vasthoudt dan lucht.